EKOLOGISEMPAA TULOSTAMISTA

Tiesitkö, että myös tulostaminen voi olla myös erittäin ympäristöystävällistä? Nykyajan kylmämustesuihkutekniikkaa hyödyntävät tulostimet säästävät energiaa, vähentävät jätteen määrää ja ovat kaiken tämän lisäksi vielä erittäin nopeita ja laadukasta jälkeä tuottavia laitteita.

Perinteisesti useissa organisaatioissa on käytetty lasertekniikkaa hyödyntäviä tulostimia, jotka ovatkin edelleen aivan relevantteja vaihtoehtoja lähes jokaiseen organisaatioon. Mikäli organisaation tavoitteena kuitenkin on toimia ekologisemmin ja vähentää jätteen määrää sekä sähkönkulutusta, on viisaampi vaihtoehto nykyaikainen kylmämustesuihkuteknologian laite, jolla tulostaminen on selvästi ekologisempaa.

Epsonin teettämien riippumattomien testien ja tutkimusten perusteella mustesuihkutulostin voi tuottaa jopa 96 % vähemmän jätettä ja käyttää 95 % vähemmän energiaa kuin lasertulostin. Lasertulostinteknologia perustuu komponenttien lämmittämiseen korkeisiin lämpötiloihin ja tämä kuluttaa merkittävästi energiaa. Mustesuihkutulostin ei vaadi lämmittämistä eikä jätettä juurikaan synny. Mustesuihkutulostimien suosiminen palvelee myös käyttäjää, vaihdettavat osat vähenevät ja tulostusnopeus lisääntyy. Käyttäjäystävällisyys ja energiatehokkuus ovatkin merkittäviä syitä tulostimen vaihtamiseen.

Lasertulostimien ja kylmämustesuihkutulostimien tulostusprosessit vertailussa

Ulkomuodoltaan lasertulostimet ja mustesuihkutulostimet eivät oikeastaan eroa toisistaan. Suurin ero tulee tulostusprosessista, jossa lasertulostimet toimivat siten, että niiden on aina lämmitettävä tulostimen sisäinen lämpöyksikkö tulostusta varten.

Muista mustesuihku- ja lasertulostimista poiketen Epsonin kylmämustesuihkutekniikka ei tarvitse lämpöä musteensyöttöprosessia varten. Sen sijaan painetaan Piezo-elementtiä, joka syöttää musteen tulostuspäästä joustamalla edestakaisin.

Mitkä ovat kylmä­mustesuihkutekniikan edut?

Tasaisen korkea tulostusnopeus

Koska kylmämustesuihkutekniikka ei tarvitse lämmitystä kun aktivoidaan lepotilasta tai jos laite kytketään päälle, tarjoaa tämä mahdollisuuden korkeaan tulostusnopeuteen. Lasertulostimissa lämpöyksikkö on esilämmitettävä ensimmäistä tulostetta varten ja tähän menee laitteesta riippuen noin 5-15 sekuntia.

Pienempi virrankulutus säästää energiaa ja rahaa

Energiaa ja rahaa säästyy, kun laitetta ei tarvitse lämmittää tulostamista varten. Täten pienenee sekä tulostamisesta syntyvä hiilijalanjälki, sillä energiankulutus on huomattavasti pienempi kuin lasertulostimessa.

Ympäristövaikutukset pienenevät kun laitteessa on vähemmän vaihdettavia osia

Lasertulostimissa on tyypillisesti enemmän vaihdettavia tarvikkeita, ja monissa tapauksissa rumpu, siirtohihna ja lämpöyksikkö on ajoittain vaihdettava. Kylmämustesuihkutekniikan ansiosta mustesuihkutulostimissa on lasertulostimia vähemmän vaihdettavia osia, jonka ansiosta tulostuspäät eivät ole kulutusosia. Tämä vähentää valmistuksen ja kierrätyksen aiheuttamia ympäristövaikutuksia, sekä luonnollisesti myös huoltokustannuksia.

Vähemmän huollettavaa, enemmän tuottavuutta

Kun laitteissa on vähemmän rikkoutuvia osia, ne tarvitsevat myös vähemmän huoltoa. Kun tämä ominaisuus lisätään esimerkiksi tarjoamaamme Next Business Day -huoltosopimuspalveluun, voitte olla varmoja, että laitteellenne ei tule pitkiä käyttökatkoja. Tällöin laite on jatkuvasti käytössänne ja mahdollistaa paremman työtehokkuuden.

HALUAISIKO YRITYKSENNE SIIRTYÄ EKOLOGISEMPAAN TULOSTUSVAIHTOEHTOON? OTA MEIHIN YHTEYTTÄ, NIIN KESKUSTELLAAN ASIASTA LISÄÄ.