HELPPO OHJE TEAMS TAUSTAKUVAN VAIHTAMISEEN

Teams-taustakuvan vaihtaminen on tullut ajankohtaiseksi, tai ainakin käynyt varmasti jokaisen mielessä viimeisen vuoden aikana. Lisääntyneen etätyöskentelyn kautta luonnollisesti myös erilaisten verkkoneuvottelualustojen, kuten Microsoft Teamsin ja Google Meetsin käyttö on lisääntynyt runsaasti.

Nyt kun ihmiset ovat päässeet jo hyvin sisään järjestelmiin, monelle on noussut halu tuoda joko yrityksen brändiä tai omaa henkilökohtaista persoonaa enemmän esiin customoidulla taustakuvalla. Onneksi niin Teams- kuin Meets-taustakuvien vaihtaminen yrityksen vakioituun taustakuvaan käy hyvin helposti. Suosittelemmekin rohkeasti vaihtamaan taustakuvaa ja tuomaan yrityksen brändiä rohkeasti esille myös videoneuvotteluissa.

4 kohdan pikaohje Teams taustakuvan vaihtoon

Huomioithan heti alkuun, että taustan vaihto ei toimi selainpohjaisessa Teams-kokouksessa vaan sinulta tulee löytyä Teams-sovellus. Teams-sovellus on saatavilla sekä Windowsille, että Macille, joten käyttöjärjestelmä ei aseta tämän suhteen rajoitteita.

1. Valitse haluamasi kuva, jonka haluat asettaa taustakuvaksi. Parhaan kuvanlaadun takaamiseksi on suositeltavaa käyttää yleisimpiä näyttöjen kuvakokoja, esimerkiksi 1920 x 1080 pikseliä. Huomioithan, että valitun kuvan tulee olla joko .jpg tai .png muodossa.

2. Kopioi kuva seuraavaan kansioon:

  • Windows: C:\Users\kayttajanimesi\AppData\Roaming\Microsoft\Teams\Backgrounds\Uploads
  • Mac: ~/Library/Application Support/Microsoft/Teams/Backgrounds

Hienoa. Nyt kuvasi on tallennettu oikeaan paikkaan. Enää pitää ottaa se käyttöön.

3. Tee vielä seuraava toimenpide, kun käynnistät tai osallistut videoneuvotteluun: paina valikkoa ja valitse ”näytä taustatehosteet”. Jos vaihtoehtoa ei näy, on mahdollista, että sovellusversiosi on hyvin vanha. Tässä tapauksessa sinun tulee päivittää sovellus.

Teams Taustakuvan vaihtaminen

4. Ruudun oikeaan reunaan aukeaa tässävaiheessa valikko, josta voit valita joko valmiin tai äsken lisäämäsi oman taustakuvan. Omat taustakuvat näkyvät listan lopussa. Mikäli oma taustakuva vielä epäilyttää niin ei hätää, taustoja voi huoletta esikatsella ennen kuin ne ottaa käyttöön kaikkien ihailtavaksi.

Nyt kaikki pitäisi olla valmista. Seuraavaksi ei muuta kuin luomaan yritykselle joko yhtenäinen tai jokaiselle työntekijälle oma taustakuva!

Eikö yrityksellänne ei ole vielä Teams tai muut etäneuvotteluratkaisut ajan tasalla? Teamsin ja muut tarvittavat sovellukset sekä laitteet etäkokouksien pitämisen hankit luonnollisesti palveluratkaisuna kauttamme. Ota meihin yhteyttä, niin jutellaan lisää.