MONITOIMILAITE TAI TULOSTIN OMAKSI VAI VUOKRALLE – KUMPI ON JÄRKEVÄMPÄÄ?

Tulostin, monitoimilaite, kopiokone, skanneri – lähes jokaisesta toimistosta löytyy ainakin yksi näistä. Tänä päivänä monille kuluttajille ekologisuus, kustannustehokkuus ja tilansäästö ovat tärkeitä seikkoja. Nyt perehdymme, kannattaako tulostin tai monitoimilaite omistaa vai vuokrata.

Milloin viimeksi käytit tulostinta, kopiokonetta tai skanneria? Siitä ei varmaankaan ole kovin pitkä aika.

Vaikka monet toiminnot ovatkin muuttuneet sähköisiksi etenkin viimeisen kymmenen vuoden aikana, esimerkiksi tulostaminen tai skannaus on yhä ajankohtaista.

Teetkö työtä, jossa vaikkapa tulostaminen on olennainen osa työnkuvaa? Tällöin on tärkeää, että monitoimitulostin on paitsi kustannustehokas myös hyvin toimiva. Yhä useammalle kuluttajalle myös ekologisuus on merkittävä seikka tulostimen valinnassa. Tähän tarpeeseen vastaa muun muassa mustesuihkutulostin.

Jos olet viime aikoina havahtunut, että yrityksenne tulostin tai monitoimilaite kaipaisi päivittämistä, mutta et tiedä, olisiko järkevämpää vuokrata laite vai ostaa omaksi, jatka lukemista. Käymme läpi, mitä etuja on niin laitteen omistamisessa kuin palvelun vuokrauksessakin.

Käy nämä kysymykset läpi ennen monitoimilaitteen tai tulostimen hankintaa

Ennen kuin suuntaat suinpäin laitekaupoille, sinun kannattaa pohtia tarkemmin muutamia seikkoja. Tulostamisen ratkaisut tehdään usein moniksi vuosiksi eteenpäin, joten niiden kanssa ei kannata hötkyillä.

Ennen kuin päätät, haluatko vuokrata vai ostaa laitteen omaksi, käy läpi muun muassa näitä kysymyksiä:

  • Kuinka paljon esimerkiksi tulostinta on tarkoitus käyttää?
  • Onko kyseessä lyhytaikainen vai useamman vuoden mittainen käyttö?
  • Haluatko panostaa ekologiseen tulostamiseen?
  • Minkä kokoinen laite tilaan sopii? Iso monitoimilaite vai pieni tulostin?
  • Onko osa työntekijöistä etätöissä?
  • Tarvitaanko kotitoimistoihin laitteita?
  • Miten tulostimen huolto on tarkoitus toteuttaa?
  • Kuka hoitaa mustekasettien tilauksen?
  • Kuka huolehtii laitteen tietoturvan kuntoon?
  • Mikä on suunniteltu budjetti laitteelle?

Sekä laitteen omistamisessa että vuokraamisessa on omat puolensa, joihin tutustumme nyt tarkemmin.

Lue myös, mitä tulostaminen palveluna pitää sisällään!

Tulostin tai monitoimilaite yritykselle omaksi

Äskeisen kysymyslistan tarkoitus oli herätellä ajatuksia sen suhteen, onko yrityksenne järkevämpää ostaa laite omaksi yritykselle vai vuokrata se.

Yksi merkki siitä, että tulostin tai monitoimitulostin olisi järkevämpää ostaa yritykselle omaksi, on se, että tarvitsette laitetta vuosiksi eteenpäin. Laitteen ostaminen pitkällä tähtäimellä säästää rahaa, sillä se on maksettu kerralla pois, eikä siitä tarvitse maksaa lainkaan kuukausimaksua.

Mikäli haluat toimia suoraviivaisesti ilman ylimääräisiä välikäsiä, monitoimilaitteen tai tulostimen ostaminen yritykselle voi olla järkevämpi ratkaisu. Tällöin päätät itse laitteestasi, eikä palvelun vuokraajan tarvitse olla ajan tasalla, mitä laitteelle milloinkin kuuluu.

Jos olet varannut laitteelle riittävän budjetin, saat kerralla hyvän ja pitkäikäisen laitteen käyttöösi. Mikäli tyytyisit halpaan tulostimeen, saattaisit pettyä, sillä niiden toiminnallisuudet eivät välttämättä kestä aktiivisessa käytössä montaa vuotta.

Halvimmat tulostimet ja monitoimilaitteet eivät myöskään aina täytä kriteereitä tietoturvasta, ekologisuudesta, turvatulostamisesta tai alati muuttuvista teknologioista.

Kun ostat tulostimen tai monitoimilaitteen yrityksellesi, sinun kannattaa panostaa laitteen laatuun ja palvelun kokonaisuuteen. Kun keskität niin laitehankinnan kuin huollonkin samaan paikkaan, laitteen omistaminen on huolettomampaa, kustannustehokkaampaa ja organisoidumpaa. Yksi kumppani ja yksi hankintakanava tekevät jo itsessään säästöä. Jatkossa tiedät tarkalleen, paljonko vaikkapa tulostaminen maksaa kokonaisuudessaan.

Voit tutustua nettisivuillamme, mitä palveluita Tietopalvelu Group Oy:n laitehankintoihin sisältyy. Tarjoamme useita eri laitemerkkejä, kuten Lyreco, Kyocera ja HP, jolloin jokaiselle asiakkaalle on mahdollista löytää paras ratkaisu laitevalmistajien joukosta.

Laitteen vuokraus ja leasingsopimus

Etsitkö tulostinta tai monitoimilaitetta, jonka kustannukset ovat ennakoitavissa ja sopivat pienempään budjettiin? Vai pyritkö tekemään laitevalinnoissakin aina ekologisia ratkaisuja? Etsitkö huoletonta ratkaisua?

Käytännössä leasing toimii kuukausivuokraperiaatteella, ja sopimus voidaan räätälöidä joko toistaiseksi voimassa olevaksi tai määräaikaiseksi. Näin ollen saatte laitteen käyttöönne siksi ajaksi, kun tarpeenne vaatii.

Etenkin aloitteleville yrityksille esimerkiksi monitoimitulostimen vuokraaminen voi sopia erityisen hyvin, sillä hankintaan ei uppoa paljon rahaa. Kuukausittainen kiinteä maksu auttaa ennakoimaan kuluja, jolloin maksu on helppo suunnitella yrityksen budjetin mukaan. On myös hyvä tietää, että leasingvuokrat ovat verotuksessa ja kirjanpidossa vähennyskelpoisia kuluja.

Monitoimilaitteen vuokraaminen on ekologinen ratkaisu, sillä vuokraaminen toimii kierrätysperiaatteella. Kun vuokralaite on käytetty loppuun, tyhjennämme sen tietoturvallisesti ja kierrätämme laitteen uusiokäyttämällä tai toimittamalla kierrätykseen.

Jokainen tietää sen ikivanhan, meluisan ja temppuilevan firman monitoimilaitteen, joka pahimmillaan vain pölyttyy yrityksen nurkissa. Tulostimen tai monitoimilaitteen vuokraaminen takaa, että työvälineet ovat aina kunnossa ja huollettuja. Vuokraus onkin varsin huoleton ratkaisu, sillä tietoturvapalvelut, huolto ja muut ylläpitopalvelut on hoidettu Tietopalvelu Groupin toimesta.

Laitevuokrauksen myötä pääset hyvin kärryille, millainen tulostin tai monitoimilaite soveltuu omaan työskentelyysi. Voit aina vaihtaa laitetta, mikäli huomaat, ettei se täytä kaikkia kriteereitäsi. Jos olisit ostanut laitteen omaksi, sitä ei olisi niin helppo testata, vaihtaa tai palauttaa.

Leasingrahoitus tarjoaa joustoa, sillä kun leasingkausi päättyy, voit päättää, haluatko ostaa tulostimen tai monitoimilaitteen kokonaan omaksesi. Jos et, voit myös jatkaa vuokra-aikaa, jolloin laite päivitetään uuteen.

Monitoimilaitteen tai tulostimen lyhytvuokraus on kaikkein järkevin ratkaisu silloin, jos tarvitsette laitteen vain vähäksi aikaa käyttöönne vaikkapa rakennustyömaalle. Myös erilaiset koulutustilaisuudet ovat tilanteita, joissa esimerkiksi A3-tulostimelle voi olla tarvetta.

Tietopalvelu Group Oy apunasi tulostimen ja monitoimilaitteen vuokrauksessa tai hankinnassa

Olemme auttaneet useita yrityksiä luomaan itselleen toimivampia ja kustannustehokkaampia toimistoja jo 40 vuoden ajan. Olemme asiantunteva kumppani yritysten printti-, it- ja av-laitehankinnoissa.

Olipa toiveenasi vuokrata laite tai ostaa se omaksi, olet oikeassa osoitteessa.

Ota yhteyttä – me autamme mielellämme suunnittelemaan toimivamman toimiston!