MITÄ ASIOITA TULEE HUOMIOIDA NÄYTEIKKUNALLE ASETETTAVAA MAINOSNÄYTTÖÄ VALITTAESSA?

 

Nykyisin katukuvassa on nähtävillä runsaasti mainosnäyttöjä kivijalkaliikkeiden ikkunoissa, sillä mainosnäytöt ovat oiva tapa herättää ohikulkijoiden mielenkiinto niin vaihtuvilla tarjouksilla, kuin informatiivisilla teksteilläkin. Ei siis ihmekään, että useammat yritykset ovat alkaneet hyödyntämään myös näyteikkunoiden tarjoamaa mainostuspotentiaalia kustannustehokkailla infonäyttöratkaisuilla. Kun tähän lisätään vielä nykyisin markkinoilla vallitseva koventunut kilpailutilanne niin asiakkaista kuin erityisesti heidän huomiostaan niin hetken pohdinnan jälkeen on varmasti monessa kivijalkaliikkeessä tultu siihen tulokseen, että ikkunaan asetettavan mainosnäytön etuina tulevat näkyvyys, interaktiivisuus ja myyntikonversiot ovat sellainen asia, että niidenkin vuoksi näyttö päätetään hankkia. Tämän jälkeen mieleen herää otsikon mukainen kysymys siitä, että mitä asioita tulee huomioida näyteikkunalle asetettavaa mainosnäyttöä valittaessa?

 

IDEASTA HANKINTAAN

 

Ensimmäisenä tulee huomioida luonnollisesti tila johon näyttö tullaan asettamaan. Yleensä infonäytöt asetetaan joko näyteikkunaan, jolloin on tärkeää pohtia, että halutaanko näyttö asentaa rullien päällä olevalla telineelle, jolloin sitä voi esimerkiksi siirtää tarvittaessa, vai halutaanko asennuksesta tehdä pysyvämpi ja asentaa näyttö kiinteästi näyteikkunalle, jolloin sille voidaan harkita myös kotelointeja. Kotelointien avulla näytöstä saadaan tyylikkäämmän näköinen kokonaisratkaisu ja tällöin näyttö on tyylikkään näköinen myös vastakkaiselta puolelta.

 

ASENNUSPAIKKA

 

Asennuspaikan tarkastelun jälkeen on hyvä miettiä, että minkä kokoinen näyttö asennetaan. Näytön koon kanssa toinen tärkeä huomioitava asia on se, että kuinka monta kappaletta näyttöjä asennetaan. Halutaanko kenties luoda yhdellä näytöllä selkeä mainos vai laitetaanko samalla seinälle useampia näyttöjä, jotka muodostavat videoseinän? Vai onko tarpeena hankkia esimerkiksi kaksipuoleinen näyttö, jolloin myös myymälän puolelle voidaan näyttää materiaalia?

 

LAITE

 

Seuraavaksi mennään sitten ehkä siihen tärkeimpään, eli laitteen valintaan. Yllä olevien asioiden perusteella joku voisi jo kuvitella, että hommahan kuulostaa helpolta, asennetaan vain vanha käyttämättömäksi jäänyt televisio ikkunalle seisomaan sen valmiilla jalustalla ja odotellaan sen tuomia kaupallisia tuloksia. Tässä vaiheessa joudutaan kuitenkin tuottamaan pettymys, sillä tavalliset kuluttajatelevisiot eivät sovellu käytettäväksi ikkunamainonnassa muun muassa sen takia, että niiden valoteho ei riitä, jolloin kuva näyttäisi ulospäin vain mustalta, sekä sen takia, ettei niitä ole suunniteltu jatkuvaan käyttöön toisin kuin ammattikäyttöön suunnitellut infonäytöt. Infonäyttöjä on saatavilla 16/7 ja 24/7 malleina, jotka poikkeavat toisistaan siten, että toinen on suunniteltu käytettäväksi 16 tuntia päivässä, kun toinen taas voi olla päällä jatkuvasti.

 

Infonäyttöä valittaessa on tärkeää huomioida, että löytyyhän laitteesta näytön etähallinnan mahdollistavat digital signage ominaisuudet, joiden avulla sisältöä voidaan näyttää ja automatisoida siten, että kaikki tiedot haetaan automaattisesti ilman erillistä tietokoneen yhdistämistä. Tämä mahdollistaa sen, että näytön käyttö ei vaadi henkilöstöltä suurempia lisäresursseja, eikä myöskään muita laitehankintoja.

 

VALOTEHO

 

Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä mietittävänä asiana tulee näytön valoteho. Riittävällä valoteholla varmistetaan, että esitettävät materiaalit on helposti nähtävissä kaikissa tarvittavissa olosuhteissa. Valotehoa näytöissä ilmaistaan nitseinä. Valotehoa mietittäessä seuraavaa asteikkoa voi pitää yleisesti suuntaa antavana:

 

-350-400 nitsin valoteho riittää tiloihin, joihin ei tule suoraa luonnonvaloa ulkoa, tai käytössä ei ole kirkkaanvalkoiset myymälävalot.
-Kauppakeskuksissa ja muissa todella valoisissa tiloissa joihin ei kuitenkaan paista suoraan aurinko tai muu ulkoinen valo riittää yleensä noin 700 nitsin valoteho.
-Mikäli näyttö sijoitetaan näyteikkunaan, joka osoittaa esimerkiksi kadulle jolloin siihen tulee suoraa auringonpaistetta niin silloin on hyvä lähteä hankkimaan kunnon ammattikäyttöön suunniteltuja infonäyttöjä joista löytyy valotehoa vähintään 1000 nitsin verran. Tehokkaammissa malleissa joita löytyy esimerkiksi Samsungilta on valotehoa jopa 4000 nitsiä.

 

YHTEENVETO

 

Vieläkö mietit, että mitä asioita tulee huomioida näyteikkunalle asetettavaa mainosnäyttöä valittaessa? Toivottavasti näiden ohjeiden avulla pystytte hieman paremmin miettimään, että minkälainen infonäyttö olisi Teidän tarkoitukseenne sopiva. Mikäli haluat kuulla asiasta lisää niin asiantunteva henkilöstömme auttaa Teitä mielelään niin näytön hankinnassa, kuin myös asennuksessa. Meillä tuotteiden asennuksiin kuuluu myös aina käyttökoulutus, sillä mitä järkeä on hankkia ominaisuuksiltaan mahtava tuote, mikäli sitä ei osaa täysin hyödyntää? Kauttamme saat hankittua mainosnäyttöjä myös tarpeenne mukaan joko lyhyemmille vuokralle, pidemmälle leasingille tai vaikka suoraan ostettavaksi.

 

JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ TÄÄLTÄ

 

PALJONKO IKKUNANÄYTTÖ MAKSAA?

 

Esimerkiksi tämä SAMSUNGIN QH43R 24/7 UHD  infonäyttö on Digital Signage ominaisuudella varustettu ja se on suunniteltu 24/7 käyttöön kirkkassa tilassa johon ei tule suoraa auringonpaistetta (valoteho 700 nitsiä) on mahdollista hankkia kauttamme seuraavalla hinnoittelulla:

 

 

Myyntihinta: 704 euroa

24 kuukauden leasingvuokra: 33 euroa per kuukausi

Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa.