Monitoimilaitteen käyttö

Onko suunnitelmissasi ostaa tai vuokrata monitoimitulostin? Hätiköidyn päätöksen sijasta esimerkiksi laitteen käytettävyyteen kannattaa kiinnittää huomiota. Toinen merkittävä seikka on, mistä laitteesi hankit, sillä laitetoimittajissa on paljon eroja. Monitoimilaitteen ostajan opas auttaa sinua löytämään parhaan laitteen markkinoilta.

Monitoimitulostin löytyy lähes jokaisesta suomalaisesta toimistosta. Etätyön lisäännyttyä monitoimilaitteet ja esimerkiksi pieni tulostin ovat löytäneet tiensä myös kotitoimistoihin. Laadukas monitoimilaite onkin hyödyllinen työskentelyväline monella eri ammattialalla.

Kuluttaja ei kuitenkaan välttämättä pysähdy sen tarkemmin pohtimaan, millainen monitoimitulostin itselle sopisi parhaiten. Teetkö hankinnan ekologisuuden mukaan? Vai valitsetko mieluummin lompakollasi? Monitoimilaitetta on tarkoitus käyttää useita vuosia ja vuokrattunakin noin 3–5 vuotta. Siksi laite kannattaa valita ajatuksella.

Jotta löydät tarkoitukseesi parhaiten sopivan monitoimilaitteen, perehdy huolella myös laitteen toimittajaan. Keskity erityisesti siihen, millaisia lupauksia laitetoimittaja antaa sinulle. Tarkista myös aina, pitävätkö lupaukset paikkansa vai ovatko ne kenties katteettomia.

Monet toimijat lupaavat esimerkiksi lyhyttä, 4 tunnin vasteaikaa, mutta todellisuudessa vasteaika voi heitellä paljonkin. Tämä johtuu siitä, että tikettien aukaisu ja blankettien täyttäminen vie usein huomattavasti pidemmän ajan.

Viivettä vasteaikaan voi aiheuttaa myös ulkomaille ulkoistettu palvelu. Tietopalvelu Groupilla viivettä ei synny, sillä kaikki toimintomme on keskitetty saman katon alle koto-Suomeen, jolloin toiminta on suoraviivaista ja nopeaa.

Millainen monitoimitulostin sinulle sopii?

Monitoimitulostin on tarpeellinen laite hyvin monissa ammateissa. Esimerkiksi rakennusmestari, opettaja tai graafikko hyötyvät laadukkaasta monitoimilaitteesta omassa työssään.

Jokaisen kuluttajan ostopäätöksiä ohjaa oma henkilökohtainen tarve. Näin on myös monitoimitulostimen kohdalla. Pohdi, minkä vuoksi sinä haluat ostaa tai vuokrata uuden laitteen. Haluatko säästää sähköä ja luonnonvaroja? Onko tavoitteenasi pienentää toimistosi taloudellisia kuluja? Vai haluatko pyrkiä täydellisyyttä hipovaan kuvanlaatuun?

Olipa tarpeesi mikä tahansa, on myös olemassa yleispäteviä seikkoja, joihin monitoimilaitteen ostajan kannattaa kiinnittää huomiota. Ne ovat tekijöitä, joita tavallinen kuluttaja ei välttämättä ajattele sen kummemmin tehdessään laitevalintaa.

Pohdi siis näitä seikkoja, kun kiikaroit sopivaa monitoimitulostinta tai muuta laitetta:

 • Miten monitoimilaitteen tai esimerkiksi tulostimen asennus tapahtuu?
 • Mitä laitteen ylläpitopalveluihin kuuluu?
 • Kuinka nopeasti monitoimilaitteeseen on tarvittaessa mahdollista saada tarvikkeita ja varaosia?
 • Miten laitteiden toimintaa, kuten värikasettien tyhjentymistä valvotaan?
 • Kuinka nopeasti laitteen toimittaja reagoi huoltopyyntöön?
 • Onko Helpdesk talon sisäinen vai ulkoistettu esimerkiksi ulkomaille?
 • Miten monitoimilaitteen huolto käytännössä tapahtuu?

Lue myös, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun yritys hankkii monitoimilaitteen.

Mistä tunnistat hyvän monitoimitulostimen toimittajan?

Myös sillä on merkitystä, mistä ostat tai vuokraat monitoimilaitteen. Huomioi, millaista palvelua laitteen myyjä tai vuokraaja kokonaisuudessaan tarjoaa.

Huollon nopea toiminta on yksi tärkeimmistä seikoista, kun kartoitat palveluntarjoajaa. Jos monitoimitulostin lakkaa toimimasta kesken tärkeän projektin, huollon ripeys nousee avainasemaan.

On myös tärkeää, että palveluntarjoaja käyttää hyviä taustajärjestelmiä, joiden avulla laitteen seuranta ja ylläpito hoituvat koko sopimuskauden ajan. Taustajärjestelmien avulla laitteen vuokraaja voi seurata, kaipaavatko esimerkiksi värikasetit vaihtoa.

Oma Helpdesk on erittäin tärkeä seikka asiakaspalvelun kannalta. Tunnistat toimivan Helpdeskin siitä, että saat apua lähettämällä chat-viestin tai soittamalla Helpdeskiin. Yhteydenottoosi vastaa oikea ihminen sekä chatissa että puhelimessa. Et myöskään joudu odottamaan tuntitolkulla vastausta, vaan saat palvelua sutjakasti.

Toimittajalla on oma huoltopalvelu, eli huoltoa ei ole ulkoistettu toiselle osapuolelle. Talon sisäinen huoltoprosessi toimii usein huomattavasti nopeammin kuin ulkoistettu. Käytännössä teknikot saavat yhteydenottosi jälkeen tiedon huoltokeikasta ja ottavat asian hoitaakseen.

Ovatko varaosat ja tarvikkeet heti saatavilla? Jos esimerkiksi tulostin menee rikki, laite kaipaa usein varaosia ja muita tarvikkeita. Mikäli toimittaja tilaa varaosat ulkomailta, huoltoon syntyy väistämättä jopa parin viikon viive. Korona-aikana varaosia saattoi olla mahdoton saada. Kun laitteen toimittaja tarjoaa varaosat ja tarvikkeet omasta takaa, huoltoon ei tule tympeitä katkoksia.

Tarjoaako myyjä mitattua palvelulupausta? Kun palvelulupaus on mitattu, voit luottaa myyjän sanaan helpommin. Tämä koskee esimerkiksi huollon vasteaikaa ja Helpdeskin reagointiaikoja. Jos palvelulupauksia ei ole mitattu, käytä harkintaa palveluntuottajan suhteen. Haluatko ostaa laitteen ilman varmaa tietoa siitä, kuinka nopeasti laitteesi huolletaan? Tai jos Helpdeskin vastausajat ovatkin vain sanahelinää?

Ehkäpä kaikkein tärkein asia onkin varmistaa, että myyjä ei anna sinulle katteettomia lupauksia myyntihetkellä. Monitoimilaitteen hankinta on taloudellisestikin suuri hankinta, jolloin haluat varmastikin saada vastinetta rahallesi. Jos huolto tökkii, työskentelysi saattaa kärsiä merkittävästi.

Myyntihetkellä voitkin hieman haastaa myyjää ja kysyä, miten edellä mainitut seikat heidän yrityksessään toimivat. Kun luotat palveluntuottajaan, voit hyvillä mielin ostaa tai vuokrata monitoimilaitteen.

Mitä riskejä ajattelematon laitehankinta voi aiheuttaa?

Jokainen meistä on joskus tehnyt virheostoksen, oli kyseessä sitten liian suuret kengät tai vääränlainen tietokone – pienemmistä hankinnoista puhumattakaan.

Ajattelematon laitehankinta voi johtaa rahanmenoon. Sen lisäksi huoltopalvelu saattaa tökkiä, jolloin työskentelysi keskeytyy ikävästi. Osalla laitteen toimittajista huolto saattaa olla toisen toimijan käsissä, jolloin tikettien avaaminen ja blankettien täyttäminen voi viedä aikaa. Kun huolto on yhden palveluntuottajan käsissä, huolto toimii nopeasti.

Myös Helpdesk saattaa olla vieraskielinen, jos palveluntuottaja on ulkoistanut sen esimerkiksi Irlantiin. Tällöin asiakas, jonka on hankala kommunikoida englanniksi, ei välttämättä saa kaipaamiaan vastauksia. Jo pelkän monitoimilaite-sanan kääntäminen englannin kielelle saattaa tuottaa hankaluuksia, saati kertoa missä ja millainen vika on kyseessä.

Myös tarvikkeiden ja varaosien heikko saatavuus voi koitua ongelmaksi. Jos laitteen toimittaja joutuu tilaamaan varaosia esimerkiksi ulkomailta tai muulta ulkopuoliselta toimijalta, laitteen huoltoon tulee vääjäämättä pidempi katkos. Siksi laitteen hankinnassa kannattaakin tiedustella myyjältä, mistä saakka varaosat huoltoa varten oikein tulevat.

Lue myös, kumpi on järkevämpää: monitoimilaitteen ostaminen vai vuokraus?

Kysy monitoimilaitteen myyjältä nämä kysymykset

Kun aikeenasi on monitoimilaitteen vuokraaminen tai ostaminen, voit kysellä myyjiltä tarkkojakin tietoja laitteesta. Näin saat varmasti sellaisen laitteen, joka palvelee tarpeitasi parhaiten – etkä osta sikaa säkissä.

Monitoimitulostimen valintaan vaikuttavat muutkin seikat kuin hyvä kuvanlaatu ja edullinen hinta. On tärkeää kiinnittää huomiota myös muihin osa-alueisiin, joita ovat esimerkiksi ylläpitopalvelut, laitteen asennus ja kattava huolto.

Olipa kyseessä vaikka mustesuihkutulostin, monitoimilaite, skanneri tai laser-monitoimitulostin, poimi talteen nämä kysymykset, joita voit tiedustella myyjältä laitehankinnan yhteydessä:

 • Missä yrityksen Helpdesk sijaitsee?
 • Mikä on Helpdeskin keskimääräinen vastausaika?
 • Jos laite menee rikki, kuinka nopeasti varaosat ja tarvikkeet ovat saatavissa?
 • Millainen vuokralaitteiden valvontajärjestelmä yrityksellä on käytössä?
 • Miten teknikot saavat tiedon huoltokeikasta?
 • Kuinka pitkä viive huollossa on, eli missä ajassa huolto toteutetaan?
 • Jos laite ei olekaan itselle sopiva, voiko sen päivittää sopivampaan?
 • Mitä laitemerkkejä toimittaja edustaa?

Miksi monitoimilaite kannattaa hankkia Tietopalvelu Groupilta?

Asiakkaat ovat löytäneet Tietopalvelu Groupin mainiosti, sillä peräti 3 500 laitettamme seikkailee tälläkin hetkellä asiakkailla ympäri Suomen. Voisikin sanoa, että Tietopalvelu Group on “vallannut monitoimilaitteiden markkinoita”.

Mutta mikä meidät erottaa positiivisesti muista palveluntuottajista? Miksi sinun kannattaisi vuokrata tai ostaa laite meiltä?

Meillä koko prosessi on saman katon alla. Tämä tarkoittaa sitä, että kun vuokraat esimerkiksi monitoimitulostimen Tietopalvelu Groupilta, pakettiin kuuluu myös tulostimen asennus, ylläpitopalvelut, Helpdesk ja huolto. Lopuksi kierrätämme loppuun kuluneen laitteen asianmukaisesti ja kestävällä tavalla.

Olemme tunnettuja asiantuntevasta ja nopeasta asiakaspalvelustamme, joka sijaitsee oman yrityksemme sisällä. Emme ole ulkoistaneet asiakaspalvelua ulkomaille. Helpdesk palvelee arkisin klo 08–16. Keskimääräinen vastausaika on vain 15 sekuntia. Meillä puhelimeen ja chattiin vastaa aina ihminen robotin sijasta.

Kun Helpdesk saa yhteydenottosi, siitä kirjataan merkintä järjestelmään, jolloin teknikot saavat nopeasti tiedon huoltotarpeesta. Teknikko sopii aina asiakkaan kanssa, mikä on sinulle sopiva ajankohta, jolloin teknikko voi tulla hoitamaan laitteesi kuntoon.

Myyjämme kertoo myyntitilanteessa sinulle aidosti mitattuja palvelulupauksia. Emme vedä hatusta vasteaikoja, Helpdeskin reagointiaikoja tai huollon nopeutta, vaan tiedot perustuvat faktoihin. Näin ollen voit luottaa, että tieto pitää paikkansa.

Meillä on kattava logistiikkakeskus. Jos vuokralaite menee rikki, voimme tarjota jouhevasti uuden laitteen vanhan tilalle. Samoin varaosat ja muut tarvikkeet löytyvät omasta takaa, jolloin viiveet huollossa väistyvät.

Olemme monimerkkitalo, mikä tarkoittaa sitä, että voimme tarjota sinulle markkinoiden parhaan vaihtoehdon toimivuuden ja hinnan kannalta. Jos tarjoaisimme vain yhtä laitemerkkiä, olisi päivänselvää, että sama laite tai merkki ei soveltuisi jokaiselle kuluttajalle. Kun valikoima on kattava, mahdollisuutesi löytää hyvä tulostin tai monitoimilaite paranevat.

Etsitkö monitoimilaitetta? Tutustu lisää palveluihimme tai ota meihin yhteyttä, niin jutellaan lisää monitoimilaitteesta.