TOIMISTO VS. KOTIKONTTORI – TULOSTAMINEN PALVELUNA AUTTAA LUOMAAN TOIMIVAN TOIMISTON

Koronapandemian myötä useat työntekijät siirtyivät etätöihin. Tulostimet ja monitoimilaitteet eivät kuitenkaan siirtyneet kotiin, jolloin uudenlaisille ratkaisuille on kysyntää. Tulostaminen palveluna voi olla vastaus toiveisiin. Miten kotiin on mahdollista luoda toimiva toimisto?

Toimistotyö on muuttunut, ja koronapandemia siivitti muutosta entisestään. Moni yritys harppasikin ison digiloikan etätyön myötä.

Etätyö on mitä todennäköisimmin tullut jäädäkseen, jolloin työskentelyn kotona täytyy olla sujuvaa ja toimivaa – myös laitteiden, kuten tulostimien ja monitoimilaitteiden osalta.

Koska yritysten ja työntekijöiden tarpeet ovat erilaisia, on hyvä, että markkinoilla on myös räätälöitäviä ratkaisuja esimerkiksi tulostamiseen.

Tulostaminen palveluna helpottaa toimivan toimiston luomista – työskentelit sitten kotona tai työpaikalla. Tulostamisen palveluiden ei tarvitse myöskään haukata suurta palaa lompakostasi, vaan ne voivat olla hyvinkin kustannustehokkaita ratkaisuja.

Etätyö kotona vaatii kunnon laitteet, jotta tulostaminen sujuu

Etätyö on uusi normaali, ja moni etätyöläinen myös viihtyy hyvin kotikonttorissa. Hiljainen työtila rauhoittaa työskentelyä, parantaa työhyvinvointia ja takaa tehokkaampaa työskentelyä. Jotta viihtyvyys etätyössä on jatkossakin taattu, laitteisiin ja oikeanlaisiin työvälineisiin kannattaa panostaa.

Kodin työhuone on usein kooltaan pienempi kuin työpaikan toimisto. Koska tila on rajallinen, suuri monitoimitulostin ei ole järkevin ratkaisu. Kotona toimiikin paremmin pieni tulostin tai monitoimilaite. Tulevaisuudessa monitoimilaitteet ja muut tulostamisen ratkaisut muuttuvatkin entistä kompaktimmiksi etätyön yleistyttyä.

Oikean koon lisäksi on hyvin tärkeää, että kotitoimiston laitteet ovat tietoturvallisia. Kaikissa laitteissa on omat haavoittuvaisuutensa, minkä vuoksi sinun täytyykin olla perillä, mitä tietoturvariskejä laitteeseen voi liittyä, jotta työpaikkasi asiakirjat eivät päädy vääriin käsiin.

Voit kysyä neuvoa myös Tietopalvelu Groupilta, jotta löydät kotitoimistoosi tietoturvallisen ja toimivan laitteen. Kauttamme ostetuissa tai vuokratuissa laitteissa tietoturvapäivitykset on automaattisesti hoidettu.

Toimistoja on myös jatkossa – onhan työpaikkanne tulostamisen laitteet kunnossa?

Työpaikkoja ja toimistoja on jokaisessa kadunkulmauksessa. Toimistot tyhjenivät kertaheitolla koronan myötä, mutta nyt ne ovat hiljalleen taas täyttyneet iloisesta puheensorinasta ja ennen kaikkea, laitteiden hurinasta.

Onko kopiohuoneen nurkassa uskollisesti vuosia palvellut monitoimilaite edelleen hyvä ratkaisu työntekijöillenne? Viekö vanhalla laitteella tulostaminen ison siivun yrityksen taloudesta värikasettien, huoltojen ja tulostuspapereiden osalta? Onko sen tietoturva ajan tasalla? Entä paljonko laite syö sähköä?

Tänä päivänä myös ekologisuus puhuttaa. Modernit laitteet takaavat ekologisemman tulostamisen, ja erityisesti mustesuihkutulostaminen on kestävä valinta. Mustesuihkutulostin voi tuottaa jopa 96 % vähemmän jätettä ja käyttää 95 % vähemmän energiaa kuin perinteinen lasertulostin. Olisiko mustesuihkutulostin sopiva valinta toimistollenne?

Tulevaisuudessa työtä tehdään osittain kotona, osittain toimistolla – tulostaminen palveluna yhdestä paikasta

Tutkimusten mukaan valtaosa suomalaisista haluaisi tehdä osittaista etätyötä jatkossakin. Osalle etätyö toimii paremmin, mutta osa kaipaa yhteisiä kahvitteluhetkiä, työjuttujen pallottelua työkavereiden kanssa ja työpaikan yhteisöllisyyttä. Todennäköisesti niin sanottu hybridimalli on suosiossa tulevaisuudessa, jolloin työtä tehdään osittain kotona, osittain toimistolla.

Miten hybridimallissa on mahdollista yhdistää työntekijöiden laitetarpeet? Kuka huoltaa laitteita, kun työntekijät ovat kotona? Kuka huolehtii värikasetit? Näistä asioista kannattaa keskustella työntekijöiden kesken ja sopia vastuuhenkilöt.

Kaikkein helpointa on, jos tulostaminen palveluna tulee keskitetysti yhdestä paikasta. Tietopalvelu Groupin palveluihin kuuluvat:

  • Ilmainen kartoitus
  • Laitteen, kuten monitoimilaitteen tai tulostimen asennus
  • Ylläpitopalvelut ja koulutus
  • Optimointi
  • Huolto
  • Vuokrauspalvelut
  • Kuljetuspalvelut
  • Rahoitus

Mikäli koronapandemia jatkuu tulevaisuudessa, laitteiden vuokraus leasingsopimuksella voi olla yrityksellenne toimiva ratkaisu. Tällöin laite on mahdollista vuokrata työntekijän kotiin vaikkapa syksyn ajaksi, ja maksatte siitä vain kuukausivuokraa.

Vuokrauksen aikana me hoidamme huollon ja muut ylläpitopalvelut, joten monitoimilaite on aina ajan tasalla. Vuokraaminen on mahdollista myös lyhyeksi ajaksi, vaikkapa vain muutamaksi päiväksi koulutustilaisuutta tai muuta projektia varten.

Tietopalvelu Group – kehittyvä, asiakkaitaan kunnioittava ja luotettava

Koska maailma muuttuu ja yrityksen tarpeet sen mukana, erilaisten palveluntarjoajien täytyy olla ajan hermolla.

Olemme jo 40 vuoden ajan rakentaneet asiakkaillemme toimivia toimistoja, ja jotain olemme tehneet oikein, sillä toimintamme on laajentunut koko Suomen alueelle.

Haluatko sinä luoda kotikonttoristasi tai yrityksenne toimistosta toimivan? Tilaa ilmainen kartoitus!