TOIMISTO VS. KOTIKONTTORI – TYÖN MUUTOKSET, HAASTEET JA MAHDOLLISUUDET

 

Koronapandemian myötä useat työntekijät siirtyivät etätöihin. Laitteet eivät kuitenkaan siirtyneet kotiin, jolloin uudenlaisille ratkaisuille, kuten tulostamiselle palveluna on kysyntää. Miten kotiin on mahdollista luoda toimiva toimisto?

Toimistotyö on muuttunut, ja koronapandemia siivitti muutosta entisestään. Moni yritys harppasikin ison digiloikan etätyön myötä.

Etätyö on mitä todennäköisimmin tullut jäädäkseen, jolloin työskentelyn kotona täytyy olla sujuvaa ja toimivaa – myös laitteiden osalta.

Koska yritysten ja työntekijöiden tarpeet ovat erilaisia, on hyvä, että markkinoilla on myös räätälöitäviä ratkaisuja esimerkiksi tulostamiseen.

Tulostamisen palveluiden ei tarvitse myöskään haukata suurta palaa lompakostasi, vaan ne voivat olla hyvinkin kustannustehokkaita ratkaisuja.

Laadukas kotikonttori – etätyö kotona vaatii kunnon laitteet

Etätyö on uusi normaali, ja moni etätyöläinen myös viihtyy hyvin kotikonttorissa. Hiljainen työtila rauhoittaa työskentelyä, parantaa työhyvinvointia ja takaa tehokkaampaa työskentelyä. Jotta viihtyvyys etätyössä on jatkossakin taattu, laitteisiin ja oikeanlaisiin työvälineisiin kannattaa panostaa.

Kodin työhuone on usein kooltaan pienempi kuin työpaikan toimisto. Koska tila on rajallinen, suuri monitoimilaite ei ole järkevin ratkaisu. Kotona toimiikin paremmin pieni tulostin tai monitoimilaite. Tulevaisuudessa monitoimilaitteet ja muut tulostamisen ratkaisut muuttuvatkin entistä kompaktimmiksi etätyön yleistyttyä.

Oikean koon lisäksi on hyvin tärkeää, että kotitoimiston laitteet ovat tietoturvallisia. Kaikissa laitteissa on omat haavoittuvaisuutensa, minkä vuoksi sinun täytyykin olla perillä, mitä tietoturvariskejä laitteeseen voi liittyä, jotta työpaikkasi asiakirjat eivät päädy vääriin käsiin.

Voit kysyä neuvoa myös Tietopalvelu Groupilta, jotta löydät kotitoimistoosi tietoturvallisen ja toimivan laitteen. Kauttamme ostetuissa tai vuokratuissa laitteissa tietoturvapäivitykset on automaattisesti hoidettu.

Lue myös, mitä tarkoittaa turvatulostaminen.

Toimistoja on myös jatkossa – onhan työpaikkanne tulostusratkaisu kunnossa?

Työpaikkoja ja toimistoja on jokaisessa kadunkulmauksessa. Toimistot tyhjenivät kertaheitolla koronan myötä, mutta nyt ne ovat hiljalleen taas täyttyneet iloisesta puheensorinasta ja ennen kaikkea, laitteiden hurinasta.

Onko kopiohuoneen nurkassa uskollisesti vuosia palvellut laite edelleen hyvä ratkaisu työntekijöillenne? Viekö vanhalla laitteella tulostaminen ison siivun yrityksen taloudesta värikasettien, huoltojen ja papereiden osalta? Onko sen tietoturva ajan tasalla? Entä paljonko laite syö sähköä?

Tänä päivänä myös ekologisuus puhuttaa. Modernit laitteet takaavat ekologisemman tulostamisen, ja erityisesti mustesuihkutulostaminen on kestävä valinta. Mustesuihkutulostin voi tuottaa jopa 96 % vähemmän jätettä ja käyttää 95 % vähemmän energiaa kuin perinteinen lasertulostin. Olisiko mustesuihkutulostin sopiva valinta toimistollenne?

Tulevaisuudessa työtä tehdään enemmän hybridinä eli osittain kotona, osittain toimistolla

Tutkimusten mukaan valtaosa suomalaisista haluaisi tehdä osittaista etätyötä jatkossakin. Osalle etätyö toimii paremmin, mutta osa kaipaa yhteisiä kahvitteluhetkiä, työjuttujen pallottelua työkavereiden kanssa ja työpaikan yhteisöllisyyttä. Todennäköisesti niin sanottu hybridimalli on suosiossa tulevaisuudessa, jolloin työtä tehdään osittain kotona, osittain toimistolla.

Miten hybridimallissa on mahdollista yhdistää työntekijöiden laitetarpeet? Kuka huoltaa laitteita, kun työntekijät ovat kotona? Kuka huolehtii mustekasettien tilaukset? Näistä asioista kannattaa keskustella työntekijöiden kesken ja sopia vastuuhenkilöt.

Kaikkein helpointa on, jos tulostamisen palvelut tulevat keskitetysti yhdestä paikasta. Tietopalvelu Groupin palveluihin kuuluvat:

Mikäli koronapandemia jatkuu tulevaisuudessa, laitteiden vuokraus leasingsopimuksella voi olla yrityksellenne toimiva ratkaisu. Tällöin laite on mahdollista vuokrata työntekijän kotiin vaikkapa syksyn ajaksi, ja maksatte siitä vain kuukausivuokraa.

Vuokrauksen aikana me hoidamme huollon ja muut ylläpitopalvelut, joten laite on aina ajan tasalla. Vuokraaminen on mahdollista myös lyhyeksi ajaksi, vaikkapa vain muutamaksi päiväksi koulutustilaisuutta tai muuta projektia varten.

Tietopalvelu Group – kehittyvä, asiakkaitaan kunnioittava ja luotettava

Koska maailma muuttuu ja yrityksen tarpeet sen mukana, erilaisten palveluntarjoajien täytyy olla ajan hermolla.

Olemme jo 40 vuoden ajan rakentaneet asiakkaillemme toimivia toimistoja, ja jotain olemme tehneet oikein, sillä toimintamme on laajentunut koko Suomen alueelle.

Haluatko sinä luoda kotikonttoristasi tai yrityksenne toimistosta toimivan? Tilaa ilmainen kartoitus!